Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dynopro effektmätning

Med DynoPRO gör man en effektmätning i bilen. Enkelt sagt. Självklart ska vi berätta hur det här fungerar i detalj!

Till att börja med så består ditt fordon av olika krafter i form av hästkrafter, acceleration, vridmoment osv. För att mäta dessa så behövs speciella verktyg. Du har ju säkert hört talas om att man kan mäta effekt på en dynamometer, även kallat en ”bänk”. DynoPRO gör samma sak fast det utförs på en väg i stället. 

När du kommer till oss för att göra en effektmätning så börjar vi med att installera vår utrustning på ett av hjulen, mer exakt på en hjulbult. Vi beräknar också fordonsvikt och kontrollerar däckstorlek. När vi är klara med installationen så ger vi oss ut på en jämn rak väg för att mäta effekten. Mätningen går relativt snabbt. Vi gör minst 3 mätningar för att komma fram till en så bra medelvärde som möjligt. I grafen kan vi se värden som hästkrafter, vridmoment, varvtal och mycket mer. Efter arbetet så får du som kund mätningen skickad till dig via e-post.

Innan du kommer till oss gör en effektmätning så undvik att ha bilen full med grejer, det är för att din bil ska vara så nära sin originalvikt som möjligt, så att mätningen blir så rättvis som möjligt. Du får inte ha fälgar på som har flera olika bultmönster, eftersom vi kommer att behöva montera vår hylsa på din hjulbult.