Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Felsökning

Det händer att det dyker upp problem med våra fordon som vi inte alltid kan se direkt vad det är. Ett klassiskt exempel är att motorlampan börjar lysa, vilket kan ha flera orsaker till att den gör det. Då kan man behöva ”skanna av” bilens alla komponenter för att läsa ur felkoder, det kallas för att man felsöker bilen.

Sedan runt 2000-talet så har i princip alla bilar en OBD2-port, och det är via den som man felsöker bilen.  När man felsöker bilen så läser man som sagt ur felkoder, dessa felkoder säger inte alltid specifikt vilken del som det är fel på. Men den talar om för dig vad som behöver testas och uteslutas. Ibland är det inte så enkelt som att bara lyssna på felkoderna, då dessa ibland hänvisar till ett helt system i din bil. Ett exempel är en felkod som visar att turbotrycket är lågt. Men koden säger inte varför det är lågt. Är det en EGR-ventil som läcker igenom laddtryck? Är det en tryckslang som läcker? Eller är det en givare som mäter fel? Nonstop Performance har både ett tränat öga och rätt utrustning som däremot kan läsa av olika parametrar som ser att t.ex. EGR-ventilens position inte är rätt.

I fliken ”Våra tjänster-Programmering” så har vi listat en del exempel på felkoder samt delar som ibland krånglar. Läs vidare om det här: https://nonstopperformance.se/services/programmering/